Professionals en vrijwilligers werken met Positieve Gezondheid

Een groep van 24 professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn uit de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Urk hebben deze week hun certificaat van de basismodule ‘Werken met Positieve Gezondheid’ behaald. De deelnemers hebben ervaren wat dit gedachtegoed betekent voor (kwetsbare) ouderen in de leeftijdscategorie 50 tot 75 jaar en hoe zij Positieve Gezondheid in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen.

Doel van de scholing

De deelnemers hebben ervaren hoe het is om te kijken naar en te praten over je Positieve Gezondheid. Het gedachtegoed positieve gezondheid ziet de mens in zijn geheel en legt de focus op wat er wél kan en niet op wat er niet kan door een ziekte. Daarbij leren de mensen hoe zij de eigen regie over het dagelijks functioneren terugpakken. Door de kennis uit de basismodule kunnen professionals en vrijwilligers hierover met de doelgroep het gesprek voeren en ze coachen in het denken over en handelen naar positieve gezondheid.

PPGO

De gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder werken samen met WEL in Flevoland en GGD Flevoland in het project ‘Positief Preventief Gezondheidsonderzoek Ouderen’ (PPGO). De basismodule ‘Werken met Positieve Gezondheid’ is ontwikkeld door iPH (Institute fot Positive Health – www.mijnpositievegezondheid.nl). Het project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland.

 

Over WEL in Flevoland

WEL in Flevoland is hét platform in Flevoland voor nieuws, inspiratie en informatie over positieve gezondheid. WEL heeft stevige wortels in het dagelijkse bestaan van Flevoland, voor zowel professionals als vrijwilligers. De partners die samen WEL op de kaart zetten zijn provincie Flevoland, GGD Flevoland, CMO Flevoland, IVN, Sportservice Flevoland, Kunstlink Flevoland en de Flevolandse Patiënten Federatie.

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Positieve bijeenkomst in de natuur
Volgend bericht
Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland augustus
Menu