Over ons

Voortaan plaatsen we de gezondheid van de Flevolanders in een veel breder perspectief. WEL maakt het mogelijk om kennis, ideeën en initiatieven op het gebied van welzijn, vitaliteit en gezondheid gemakkelijk te delen.

Iedereen gezond en gelukkig, ongeacht wie je bent en wat je kunt… wie wil dat niet? Gezondheid is veel meer dan (niet) ziek zijn en beter worden. Het gaat over wat je leven betekenis geeft.

WEL is dé plek voor nieuws, kennis en inspiratie over positieve gezondheid. Zo wordt WEL de broedplaats van samenwerking voor en door iedereen die zich inzet voor de gezondheid van de Flevolanders.

Afbeelding man en kind

Ik wil wel! Maar kan het?

Er zijn veel dingen die goed zijn voor je gezondheid. Zoals de mensen om je heen, de natuur en sportclubs maar ook deelname aan bijvoorbeeld een theatergezelschap. Deze preventieve en positieve invalshoek, bekend als positieve gezondheid, verlegt het accent van hokjes, regels en protocollen naar de aandacht die mensen écht nodig hebben. Natuurlijk, we moeten allemaal nog aan dit idee wennen. Maar samen kunnen we het WEL!

We heten je daarom van harte welkom bij WEL in Flevoland. Dit nieuwe platform verbindt, faciliteert en inspireert alle Flevolanders, gemeenten, bedrijven en instellingen met een hart voor positieve gezondheid. Van de huisarts om de hoek tot die grote zorginstantie, en van Ezra in Emmeloord tot Zoë in Zeewolde.

Positieve gezondheid in Flevoland. Echt WEL!

Wie wil dat niet?

WEL maakt het mogelijk om kennis, ideeën en initiatieven op het gebied van welzijn, vitaliteit en gezondheid gemakkelijk te delen. Je kunt bij WEL waardevolle contacten leggen, met elkaar van gedachten wisselen, allianties smeden en bruggen bouwen.

Delen van kennis

Vraag en aanbod komen hier samen. Van beleidsmakers en bedrijven tot organisaties, belangenverenigingen en Flevolanders met ideeën om welzijn in onze regio te stimuleren.

Op een positieve manier!

Gezondheid is veel meer dan (niet) ziek zijn en beter worden. Het gaat over wat je leven betekenis geeft. Dat inzicht brengt een andere manier van denken en doen op gang. We willen een systeem dat draait om ziekte en zorg veranderen in een wereld waarin gezondheid, gedrag en eigen regie centraal staan.

Wel, wie zitten hier achter?

WEL heeft stevige wortels in het dagelijkse bestaan van Flevoland. De partners die samen WEL op de kaart zetten zijn: Provincie Flevoland, GGD Flevoland, Flever, IVN, Proscoop, Kunstlink, Sportservice Flevoland en de Flevolandse Patiëntenfederatie.

Samen kunnen we het WEL

Hoe verleg je het accent? Samen bereik je meer dan alleen. Samen kunnen we het wel! Het platform WEL verbindt, faciliteert en inspireert alle Flevolanders, gemeenten, bedrijven en instellingen met een hart voor positieve gezondheid. Van harte welkom bij WEL in Flevoland!

Menu