Kandidaten Lelyprijs 2022 gezocht!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland zoekt personen of verenigingen uit de provincie Flevoland die in aanmerking komen voor de Lelyprijs van 2022. Mensen of organisaties die zich vrijwillig gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur kunnen voor 31 januari 2022 voorgedragen worden. De prijs, bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten, bestaat uit een bedrag van € 5.000 – te besteden aan cultuur of natuur – en een kunstwerk.

Over de Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit Flevoland. Kandidaten die zich provinciaal of binnen hun gemeente hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur komen in aanmerking voor de prijs.

Voorgaande winnaars van de Lelyprijs

In 2021 heeft Geke van der Sloot uit Urk de prijs ontvangen en dat gevierd met een optreden in de Koningshof. De prijs werd uitgereikt door Leen Verbeek, commissaris van de Koning en voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Cultuurfonds. In 2020 heeft het Apollo Ensemble de prijs in ontvangst genomen. In 2019 heeft Pieter-Jan Niebeek met zijn team van vrijwilligers van Jolpop in Lelystad de prijs ontvangen voor het groeiende succes van het jaarlijkse festival. Voor diverse culturele initiatieven ging de prijs in 2018 naar Museum Nagele, in 2017 naar Erik Wallenburg uit Zeewolde, en in 2016 naar de vrijwilligersgroep van Stichting De Flevowand in Biddinghuizen. Een jaar eerder was de Lelyprijs voor Puck van der Zwan, voor zijn verdiensten voor de Urker klederdracht.

Voordragen

Wilt u een persoon of organisatie voordragen voor de Lelyprijs 2022? Nominaties, uiteraard voorzien van een motivatie, kunnen vóór 31 januari 2022 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, bij voorkeur per e-mail: flevoland@cultuurfonds.nl, onder vermelding van nominatie Lelyprijs 2022.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen. www.cultuurfonds.nl

 

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland november
Volgend bericht
Noordoostpolder wil doorpakken op brede lokale samenwerking voor gezond leven
Menu