Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Positieve Gezondheid in de natuur

18 oktober 2023 13:00 - 16:00

Natuur en groen heeft een positief effect op mentale en fysieke gezondheid en het sociaal welbevinden van mensen. Tijdens de actieve bijeenkomst, georganiseerd door WEL in Flevoland in samenwerking met IVN en Stad & Natuur Almere, ga je zelf de positieve effecten van bewegen in de natuur ervaren!

Wat ga je doen?
De bijeenkomst begint met een korte presentatie, gevolgd met een middag vol activiteiten waarmee je de natuur van stadslandgoed De Kemphaan kunt ontdekken.

  • Manon van Balen geeft in haar workshop praktische tips om samen de natuur te verkennen, met de nadruk op het beleven van de natuur met de zintuigen.
  • Geert Santhuizen neemt je tijdens een wandeling mee om de mooie, Flevolandse natuur te ontdekken. Tijdens zijn wandeling vertelt hij over hoe je mensen kunt verleiden om (meer) te gaan wandelen.
  • Jochgem van Dijk brengt je naar het Zintuigenbos en laat zien hoe belangrijk het is om een inclusief bos te hebben wat je met je zintuigen kunt beleven en wat voor iedereen, met of zonder beperking, toegankelijk is.
  • Patrick Veldhuis gaat namens Stad & Natuur als Buiten(w)eter met veel groepen de natuur in, van schoolklassen, tot volwassenen. Hij vertelt je graag over de natuur, maar vooral ook wat je kunt eten uit de natuur.

Let op: deelname is kosteloos maar de plaatsen zijn beperkt en vol = vol. Het evenement vindt plaats bij Stad en Natuur, Kemphaanstraat 1 te Almere.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kan je contact opnemen met Mirthe Bogers, adviseur van WEL in Flevoland, tel. 06‑40690220, m.bogers@flever.nl.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2023
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Stad & Natuur Almere
Kemphaanstraat 1
Almere, Flevoland 1358 AD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Menu