Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WEL Event: Kunst binnen zorg en welzijn

29 juni 2023 13:00 - 17:00

Gratis

Heb jij je al aangemeld voor het event ‘Kunst binnen zorg en welzijn’ op donderdag 29 juni in de Kubus? Wacht niet langer en klik hier om je aan te melden.

Laat je inspireren door goede voorbeelden, ga in gesprek met kunstenaars, ontvang informatie over subsidiemogelijkheden (o.a. Samen Cultuurmaken van het Fonds voor Cultuur Participatie) en ontvang tips over hoe je zo’n samenwerking met de kunsten nu het beste kunt aanpakken.

Gastspreker Atty Bax

Atty Bax is beeldend kunstenaar en als adviseur Kunst, Zorg & Gezondheid werkzaam bij Kunstloc Brabant. Zij werkt sinds 10 jaar aan de verbinding tussen kunst en het sociaal domein. Op 29 juni komt zij vertellen over de rol van kunst in onze samenleving in relatie tot positieve gezondheid.

Goede voorbeelden

Naast Atty delen ook Cyrelle Failé en Rohan Poldervaart hun ervaringen. Cyrelle is theatermaker en maakt in Lelystad theatervoorstellingen met mensen met een psychische kwetsbaarheid (GGZ). Ook heeft Cyrelle een fotoproject gedaan met mensen met schuldproblemen.

Rohan is musicus, expert in zang en ‘innovative choir leader’. Hij werkte in Zeewolde met het wereldkoor (kinderen en ouders met een migratieachtergrond) en vormde in Lelystad een koor met ouderen woonachtig in een zorgcentrum.

Programma*

13:30 – 14:00 Inloop
14:00 – 14:20 Opening
14:20 – 15:00 Goede voorbeelden
15:00 – 15:30 Uitleg subsidiemogelijkheden
15:30 – 16:15 In gesprek met kunstenaars
16:15 – 16:30 Afsluiting
16:30 – 17:00 Borrel

Erik Scherder: “Eigenlijk kan muziek alleen maar een positieve bijdrage leveren aan gezondheid.”

Bij kunstbeoefening kijk je naar wat je kunt. Je bent niet bezig met je beperkingen, maar ontdekt je mogelijkheden. Het ultieme voorbeeld van positieve gezondheid. En daarom gaan we met elkaar én met kunstenaars in gesprek. Wees welkom! Klik hier om je aan te melden. Let op: de plaatsen zijn beperkt en vol = vol. Het evenement vindt plaats in de Kubus, Agorabaan 3 te Lelystad.

* Programmatijden zijn onder voorbehoud. Begin- en eindtijd blijven hetzelfde.

Gegevens

Datum:
29 juni 2023
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisatoren

WEL in Flevoland
Kunstlink

Locatie

De Kubus
Agorabaan 3
Lelystad, Flevoland 8224 JS Nederland
+ Google Maps
Menu