Initiatief: WachtVerzachter in Dronten

De WachtVerzachter is er voor mensen die kampen met psychische problematiek en behoefte hebben aan contact van mens tot mens. Het initiatief is van Bureau LWPC en EigenWijze Saskia en is in november 2020 van start gegaan. Bij de WachtVerzachter ben je geen cliënt, maar vind je begrip en gezelligheid bij mensen die jouw situatie (h)erkennen – uit eigen ervaring, of ‘gewoon’ vanuit compassie met anderen. De focus ligt op mensen. In de gemeente Dronten is de WachtVerzachter er voor iedereen vanaf 18+. Er is een breed aanbod aan online en offline activiteiten waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er wekelijkse wandelingen onder begeleiding van een coach, maandelijkse weekenduitjes en creatieve- en themabijeenkomsten.

De WachtVerzachter is zowel bedoeld voor mensen die op de wachtlijst staan voor passende GGz-ondersteuning, als voor wie behoefte heeft aan support (na)ast een behandeling. Het is een voorziening van, voor en door de mensen om wie het gaat. Een van de pijlers is de toegevoegde waarde van ervaringsdeskundigheid in de vorm van onder andere peersupport. Wie zich regelmatig angstig voelt of last heeft van sombere gedachten en merkt dat dit van invloed is op het dagelijks leven is ook meer dan welkom.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

WachtVerzachter draagt bij aan de positieve gezondheid in Flevoland, het initiatief zet zich in voor ontspanning, afleiding en de bewuste focus op mogelijkheden in plaats van problemen. Hierdoor neemt het mentaal welbevinden sterk toe. Er wordt gebouwd aan zingeving door de focus op individuele mogelijkheden en het zetten van kleine, haalbare stapjes in de richting van een gewenste toekomst. Door een activiteit als de wekelijkse wandelingen is er aandacht voor lichaamsfuncties. De coachende support, waarmee zowel het vertrouwen in eigen mogelijkheden als in de toekomst versterkt wordt, zijn de deelnemers steeds beter in staat om hun dagelijks leven zo vorm te geven dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. En door de regelmatige contacten bouwt WachtVerzachter aan het (zelf)vertrouwen. Men kan meedoen en een sterker sociaal konvooi creëren. Al met al ontstaan er steeds meer momenten om van te genieten, hetgeen wat de kwaliteit van leven verhoogt.

Een initiatief waarbij je al kunt werken

Meer informatie

Voor meer informatie over WachtVerzachter, ga naar: https://wachtverzachter.nu

 

 

Adresgegevens en routebeschrijving

Bureau LWPC
Bloemenzoom 37
8255 KM Swifterbant

Menu