VitaValley’s project ‘Preventie met eHealth bij achterstandsgroepen’ weer in beweging

In het project ‘Preventie met eHealth bij achterstandsgroepen’ werkt VitaValley aan innovatieve, effectieve en realistische e-health ontwikkelingen die bijdragen aan het terugdringen van gezondheidsverschillen. Lees hier waar ze nu mee bezig zijn.

In het project ‘Preventie met eHealth bij achterstandsgroepen’ werkt VitaValley aan innovatieve, effectieve en realistische e-health ontwikkelingen die bijdragen aan het terugdringen van gezondheidsverschillen. Lees hier waar ze nu mee bezig zijn.

Miniconferentie ‘Preventie met eHealth bij achterstandsgroepen’ op 2 december

Het project Preventie met eHealth bij achterstandsgroepen is weer in beweging! Maar wat is er nodig om een pilot Preventie met eHealth bij achterstandsgroepen van de grond te krijgen? Hoe pak je dit aan? En welke uitdagingen kan je tegenkomen?

We houden graag de vinger aan de pols. Daarom staan deze vragen centraal in de derde online bijeenkomst van ons leernetwerk Preventie met eHealth bij achterstandsgroepen. We organiseren de bijeenkomst in samenwerking met Pharos en inmiddels 3 pilotsteden op woensdag 2 december van 14.00 tot 16.30 uur. De pilotsteden werken met de Persoonlijke gezondheidscheck en gaan wellicht ook het Spinnenweb van Institute of Positive Health inzetten. Komende weken onderzoeken we of en hoe we beide ingangen kunnen combineren in dit project.

Naast de huidige 3 pilotsteden zijn we op zoek naar andere geïnteresseerde coalities/regio’s. Er is ruimte voor nog 7 pilots. Mocht je belangstelling hebben voor deze miniconferentie en nog geen uitnodiging hebben ontvangen, stuur dan een berichtje naar eschipper@vitavalley.nl

Onderzoek effectevaluatie

Ander leuk nieuws is dat Adriana Israël 7 oktober jl. begonnen is als onderzoeker in opleiding bij de Erasmus MC. Zij zal de komende vier jaar de effectevaluatie van de integrale e-Health aanpak bij achterstandsgroepen uitvoeren. Het project heet Sign up for a healthy life.

Adriana kwam er tijdens haar studie geneeskunde achter dat leefstijl(geneeskunde) een onderwerp is wat haar na aan het hart ligt, maar nog veel te weinig aan bod komt in de basisartsenopleiding. Voor dat laatste heeft zij zich ingezet tijdens haar studententijd en haar eerste baan als beleidsmedewerker voor de opleiding geneeskunde.

Adriana: “Ik vind het mooi om te zien wat je met goede voeding, genoeg beweging en slaap, ontspanning en zingeving kan bereiken ter behandeling of voorkomen van chronische leefstijl gerelateerde aandoeningen. Al gaat dit natuurlijk niet vanzelf. Het spreekt me erg aan in dit project dat er gekeken wordt naar wat voor wie waarom wel of niet werkt met betrekking tot eHealth en ben heel enthousiast dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het ontrafelen hiervan. Ik hoop met mijn organisatorische vaardigheden, nieuwsgierigheid en motivatie voor dit onderwerp een toevoeging te zijn aan het team en natuurlijk mijn wetenschappelijke vaardigheden verder te ontwikkelen. Ik heb ontzettend veel zin om met deze nieuwe uitdaging aan de slag te gaan en kijk er naar uit iedereen binnen dit project te ontmoeten.”

Voor meer info over dit project, zie deze pagina of mail naar eschipper@vitavalley.nl

Bron: https://vitavalley.nl/nieuws/project-preventie-met-ehealth-bij-achterstandsgroepen-weer-in-beweging/

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Leefstijlgeneeskunde: ook op het werk!
Volgend bericht
Urgent verzoek tot leefstijlcampagne tijdens COVID-19 pandemie
Menu