INITIATIEF: Vallen verleden tijd van Topfit Fysiotherapie

Als ‘PLUS-praktijk’ bestaat Topfit Fysiotherapie al meer dan dertig jaar. Gedurende die tijd hebben ze in totaal tien vestigingen geopend, waaronder vier in Lelystad. Op de locatie van woonzorgcentrum de Hanzeborg aan de Koningsbergenstraat 201 kun je tot en met 28 november 2022 de cursus ‘Vallen is verleden tijd’ volgen.

Deze cursus is speciaal voor de mensen van 65 jaar en ouder en die een angst hebben om te vallen. Deze angst kan bijvoorbeeld zijn ontstaan doordat iemand in het verleden een keer lelijk ter val is gekomen, of omdat er – om wat voor reden dan ook – een verhoogd risico is om te vallen. Tijdens de training leren de deelnemers het zelfvertrouwen weer terug te krijgen, word de valangst vermindert en leren ze beter valgevaren te herkennen. De trainingen zorgen ervoor dat de mensen een stuk zorgelozer de toekomst tegemoet gaan.

Het programma bestaat uit tien lessen van 1.5 uur. Deze lessen worden – onder begeleiding van twee speciaal opgeleide fysiotherapeuten – één keer per week gegeven. In de lessen leren de ouderen door middel van sport en spel, een speciaal ontwikkeld parcours en oefeningen gericht op veilig vallen, hun valangsten en onzekerheden te overwinnen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering – vaak gedeeltelijk – de kosten. Voor iedereen zonder aanvullende verzekering bedragen de kosten voor de cursus € 190.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Topfit Fysiotherapie draagt met deze cursus bij aan alle zes pijlers van positieve gezondheid. Pijlers zoals lichaamsfuncties, zingeving en meedoen spelen een grote rol tijdens de cursus. De ouderen voelen zich weer fit, ontmoeten tijdens de cursus nieuwe mensen en het allerbelangrijkste: tijdens elke training groeit het zelfvertrouwen.

Een zorgeloze toekomst tegemoet.

Meer informatie

Voor meer informatie over Topfit Fysiotherapie, cursus ‘Vallen verleden tijd’, ga naar: https://www.topfit-fysiotherapie.nl/cursus-vallen-verleden-tijd-lelystad/

Voor aanmelding kun je mailen naar: info@topfit-fysiotherapie.nl of bel: 088 – 1719 000.

Adresgegevens en routebeschrijving

Woonzorgcentrum Hanzeborg
Koningsbergenstraat 201A
8232 DC Lelystad

Menu