Initiatief: Resto VanHarte

Onder het genot van een gezonde maaltijd brengt Resto VanHarte mensen bij elkaar, het is een plek waar betekenisvolle ontmoetingen tussen de buurtbewoners wordt georganiseerd en gestimuleerd. Sinds februari 2018 is de stichting Resto VanHarte actief in Lelystad. Het sociale restaurant probeert op deze manier eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. Elke dinsdag worden de deuren geopend en worden er betaalbare (voor reguliere gasten €7,- en kinderen €3,50), goede en gezonde driegangendiners gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom bij Resto VanHarte. Tijdens deze diners kunnen er korte presentaties plaatsvinden van maatschappelijke initiatieven, organisaties en activiteiten, met de bedoeling de gasten van Resto VanHarte te informeren en/of te betrekken bij discussies en activiteiten in de stad.

Sinds 2021 is het project KinderResto’s van start gegaan. Aandacht bij kinderen voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl betaalt zich later uit in gezonde volwassen en om die reden worden er voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar door heel Lelystad 30 kinderkook-workshops gegeven. Onder begeleiding van een coach en een team van vrijwilligers gaat de groep van 15 kinderen aan de slag. Er worden met dit project 10 scholen betrokken, deze workshops worden in school of in het dichtstbijzijnde wijkcentrum gegeven.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Resto VanHarte draagt bij aan de positieve gezondheid in Flevoland. Door het aanbieden van gezonde driegangendiners brengt Resto VanHarte mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan. De verrassende ontmoetingen, een goed gesprek, een gezonde maaltijd en het gevoel er helemaal bij te horen zijn van grote waarde voor het fysieke en mentale welbevinden.

Samen in verbinding tegen eenzaamheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over Resto VanHarte, ga naar: https://www.restovanharte.nl/

Voor meer informatie over KinderResto’s, mail naar: m.geerlings@restovanharte.nl

Adresgegevens en routebeschrijving

Wijkcentrum Zuiderzee
Waddenlaan 1
8223 CJ Lelystad

Menu