Positieve gezondheid krijgt voet aan Flevolandse wal

Lelystad, 3 februari 2020 – Ruim 200 professionals afkomstig uit de wereld van gezondheid, welzijn, gemeenten, instellingen, politiek en bestuur waren donderdag aanwezig in De Pijler in Lelystad. Daar vond de tweede regionale bijeenkomst plaats om kennis en inspiratie op te doen over Positieve Gezondheid.

In het congrescentrum in Lelystad werd na het openingsoptreden van theatergroep Kwintes de naam onthuld van WEL in Flevoland door middagvoorzitter Hella van der Wijst. Vanaf nu is WEL in Flevoland de vlag waaronder tal van activiteiten worden aangeboden. Tegelijkertijd is de website met dezelfde naam bekend gemaakt: welinflevoland.nl.

Gedeputeerde Jop Fackeldey van Provincie Flevoland: “Gezondheid is heel belangrijk. Als mensen zich welbevinden kunnen ze bijdragen aan een krachtige samenleving. ‘Wel’ associeert met iets positiefs. Ik hoop dat heel veel ideeën die mensen helpen gedeeld worden en er samenwerkingen ontstaan om te verbeteren. Wat kunnen we samen doen om samen gezond te blijven. Van elkaar en met elkaar. Vanuit verbinding ontstaan nieuwe initiatieven.”

Volgens spreker Marc de Hond is bij positieve gezondheid cruciaal hoe we omgaan met verandering. “Veel mensen hebben angst voor verandering maar het komt er op neer dat je jezelf bij verandering afvraagt: welk verhaal maak je jezelf wijs en welke waarheid hou jij jezelf voor?” Marc zag door zijn dwarslaesie zijn jeugddromen uitkomen: in het theater staan, een boek schrijven en in Oranje spelen. “Mijn waarheid is: mijn dwarslaesie heeft me veel geluk gebracht.”

Tot slot van de bijeenkomst kwamen wethouder Winnie Prins van Zeewolde en wethouder Elly van Wageningen van Lelystad aan het woord. Volgens Winnie Prins hebben we lef nodig van vrijwilligers en organisaties om over muren te kijken. We zijn een provincie van pioniers en hebben de ideale omgeving om deze beweging aan te jagen. Wethouder Elly van Wageningen deed een oproep aan de Flevolanders: “Ik hoop dat veel mensen ideeën en initiatieven gaan delen via dit platform en zo gezamenlijk eventuele drempels kunnen slechten. Om in gesprek te gaan, elkaar te leren kennen en te inspireren.”

Meer informatie over WEL in Flevoland is te vinden op de website welinflevoland.nl. Hier zijn onder meer ook initiatieven en activiteiten te vinden die vanuit het platform worden georganiseerd zoals inspiratiesessies rondom Positieve Gezondheid.

Fotograaf: Daniël Sylla

Deel dit bericht via:

Volgend bericht
WEL in Flevoland ondersteunt bij Coronacrisis
Menu