Initiatief: OpenJeHart en Mantelkring

Twee initiatieven van bureau LWPC die mensen bij elkaar brengen: OpenJeHart en Mantelkring. OpenJeHart brengt mensen met een klein sociaal netwerk letterlijk en figuurlijk in beweging waardoor ze zichzelf en anderen beter leren kennen. Middels verschillende activiteiten van wandelen tot museumbezoek worden mensen samen gebracht. Mantelkring doet hetzelfde, maar dan gericht op mantelzorgers die bij elkaar (h)erkenning vinden. De ervaring leert dat de deelnemers gemiddeld 55+ zijn maar OpenJeHart en Mantelkring hebben geen minimum of maximum leeftijd, iedereen is welkom

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

OpenJeHart en Mantelkring sluiten naadloos aan op de zes pijlers van Positieve Gezondheid. Beide initiatieven zijn gericht op de preventie dan wel bestrijding van eenzaamheid, waarbij ook het Aandachtcentrum genoemd moet worden: hier vanuit wordt via regelmatig telefonisch contact het (zelf)vertrouwen opgebouwd dat nodig is om effectieve stappen te zetten. Daarnaast is er veel aandacht voor fysiek en mentaal welbevinden en zingeving. Er wordt sterk ingezet op wat iemand (nog) wel kan, niet op wat niet (meer) lukt.

      Mensen samen brengen

Meer informatie

Ga naar www.openjehart.nu en www.mantelkring.nl voor meer informatie en om je aan te melden voor OpenJeHart of Mantelkring.

Adresgegevens en routebeschrijving

OpenJeHart en Mantelkring zijn initiatieven van Bureau LWPC.

Bureau LWPC
Bloemenzoom 37
8255 KM Swifterbant.

 

 

Menu