Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland juni

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland juni

Het Vlie

In Noordoostpolder en Urk hebben 12 partners hun krachten gebundeld. Samen en willen zij zorgen voor een compleet en op elkaar aansluitend aanbod van zorg en behandeling voor de regio. De zorgvraag en specifieke situatie, als ook omgeving en fase in het leven van de cliënt/patiënt is daarbij leidend. Intensief samenwerken door de partners is van groot belang om de komende jaren goede zorg te kunnen blijven verlenen in de regio. Het gebouw van Het Vlie moet de gezamenlijke visie op alle mogelijke manieren ondersteunen en faciliteren. Lees meer op hetvlie.nl.

Dementheek Lelystad biedt informatie en advies over dementie

Sinds dit voorjaar is Lelystad een Dementheek rijker. Tijdens inloopspreekuren biedt de dementheek informatie, advies en de uitleen van spullen voor inwoners met dementie en hun naasten. Lees meer op omroepflevoland.nl.

logo Zorgtafel Flevoland

Martin Smeekes te gast in podcast bij Omroep Flevoland

Martin Smeekes, sinds 1 juni voorzitter van Zorgtafel Flevoland, was te gast bij Omroep Flevoland. Hij sprak in de wekelijkse podcast ‘Het Gesprek’ over de Flevolandse Zorgtafel. Dit is een podcast met daarin het geluid van ‘Het Gesprek’. Een van de uitdagingen waar de Zorgtafel Flevoland voor staat, is de ouderenzorg. Ook in onze provincie worden mensen steeds ouder. Martin Smeekes: “We zullen oplossingen moeten verzinnen die anders zijn dan het alleen maar proberen de vacatures in te vullen. Ik denk dat we twee kanten op moeten kijken. We moeten de mantelzorgers een andere plek geven. Die moet je in het team opnemen en misschien wel betalen. Ze doen het werk toch en dan krijg je heel veel potentieel erbij.” Luister de podcast terug via de website van Omroep Flevoland.

Tijdelijk verblijf Lelystad krijgt nieuwe naam ‘Getijde’

De naam Getijde is een naam die past bij waar het tijdelijk verblijf voor staat en past bij Flevoland. Eb en vloed, de beweging. Ook het tijdelijke komt naar voren: cliënten blijven niet bij ons, maar gaan zelfredzaam weer naar huis. Het tijdelijk verblijf Getijde is een samenwerking van woonzorgorganisaties Coloriet, Woonzorg Flevoland en ziekenhuis St Jansdal. Het ‘Getijde’ opent 1 oktober 2022 haar deuren op de tweede verdieping van het ziekenhuis in Lelystad. Het tijdelijk verblijf biedt een nieuwe vorm van zorg gericht op kwetsbare ouderen en chronisch zieken in Flevoland. Lees verder op getijde.nl.

In gesprek over Zorgtafel Flevoland

Afgelopen woensdag, 29 juni 2022, ging gedeputeerde Jop Fackeldey tijdens een livestream in gesprek over én met Zorgtafel Flevoland. Deze video is onderdeel van een reeks video’s over Krachtige Samenleving, één van de onderdelen van de Omgevingsvisie FlevolandStraks. U kunt de uitzending onderaan deze pagina terugkijken. Bekijk ook de eerste aflevering. De gasten voor de tweede aflevering waren:

• Martin Smeekes – onafhankelijk voorzitter van Zorgtafel Flevoland
• Marcel Kuin – voorzitter Raad van Bestuur van Antonius – het Vlie
• Martine Visser – voorzitter van de Flevolandse Patiëntenfederatie

Lees verder op flevoland.nl.

Woonzorg Flevoland neemt Zorgfix over

De thuiszorg aan cliënten van Zorgfix wordt voortgezet door Woonzorg Flevoland. Sinds 2015 is Woonzorg Flevoland actief in Almere en heeft daar een prachtige basis. Met de overname waarborgt Woonzorg Flevoland de continuïteit van zorg aan cliënten van Zorgfix. “De overname betekent een aanzienlijke versterking en welkome aanvulling van de capaciteit van Woonzorg Flevoland in de thuiszorg in Almere. En biedt ook kansen om het zorgaanbod uit te breiden.”, aldus John Bos, voorzitter Raad van Bestuur van Woonzorg Flevoland. Lees verder op woonzorgflevoland.nl.

De zorg centraal bij Omroep Flevoland

Elke twee weken schenkt Omroep Flevoland aandacht aan de ontwikkelingen in de zorg in Flevoland en aan de Zorgtafel. Op 2 juni 2022 was Helma Ario Soeriowardojo, tandheelkundig preventief medewerker bij de GGD, in de uitzending. Zij vertelde over mondhygiëne bij ouderen. Luister de uitzending van 2 juni terug via de website van Omroep Flevoland.

16 juni 2022 ging het over eenzaamheid, een onderwerp waar vaak nog een taboe op rust. Mede door corona is er nu vaker aandacht voor en wordt er meer over gepraat. Eind deze juni werd daarom de Werkconferentie Eenzaamheid in Flevoland gehouden. Luister de uitzending van 16 juni terug via de website van Omroep Flevoland.

Landelijk neemt het aantal mensen met dementie toe en in Flevoland is dat cijfer nog hoger, doordat wij hier inmiddels steeds meer oudere inwoners krijgen. Maar hoe praat je over deze ziekte? Luister de uitzending van 30 juni terug via de website van Omroep Flevoland.

Menu