Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Themabijeenkomst Bewegen en Gezondheid

22 april 2021 14:00 - 16:15

Gratis

Een gezonde leefstijl draagt bij aan de gezondheid van inwoners en aan een betere participatie in de samenleving. De coronacrisis had in 2020 een duidelijk negatief effect op ons beweeggedrag: er kwamen 750.000 Nederlanders van 25 jaar en ouder bij die minder dan de beweegrichtlijnen bewegen. Mede hierdoor zijn volgens onderzoekers 46.000 gezonde levensjaren verloren gegaan in 2020.

Om hier aandacht aan te geven organiseren WEL in Flevoland en Sportservice Flevoland een digitale conferentie over Bewegen en Gezondheid.

Wat: Themabijeenkomst Bewegen & Positieve Gezondheid
Wanneer: Donderdag 22 april 2021, 14.00-16.15 uur
Waar: Online

Programma

Na een plenaire opening gaan we in break out sessies luisteren naar inspirerende voorbeelden en daarover met elkaar in gesprek. De break out sessies vinden in twee rondes plaats. De vier sessies waar je uit kunt kiezen:

  • Bureau LWPC (Liane Wolfert): zet zich in voor mensen in kwetsbare omstandigheden: eenzamen, mensen met een klein sociaal netwerk, mantelzorgers of bijvoorbeeld jongeren uit kansarme gezinnen. Het succes zit in het feit dat zij geloven in de kracht van aandacht, van mens tot mens.
  • Groene Gezonde verbinding (Naomi Kniestedt): door het stimuleren van een gezonde leefstijl wil dit (beweeg)programma de gezondheid en leefstijl van inwoners verbeteren. Door een intensieve samenwerking te faciliteren en projecten te (helpen) starten vanuit die samenwerking. Kinderen en ouders werken een langere periode samen met professionals van o.a. TiO, GGD Flevoland, de Schoor en Stad & Natuur aan resultaten met een blijvend effect. Nu investeren in een gezonde leefstijl resulteert in plezier voor de rest van je leven.
  • Sociaal Vitaal (Mitchell Tollenaar): beweegprogramma dat zich richt op kwetsbare, thuiswonende senioren. Het programma is opgebouwd uit verschillende beweegactiviteiten en trainingen op het gebied van weerbaarheid, sociale vaardigheden en zelfmanagement.
  • Beweegcampagnes voor Syrische vrouwen en jonge moeders (Aylin van Duinen): campagnes die inzetten op een gezonde levensstijl waardoor meer inwoners gezond leven en hierdoor een positievere gezondheid ontwikkelen. In deze sessie aandacht voor de interventies die zijn ingezet voor Syrische vrouwen en jonge moeders.

aanmelden

Meld je hier aan voor de conferentie
Deelname is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per break out sessie. Je kunt je aanmelden voor 2 sessies.

Na aanmelden ontvang je een bevestiging. Een week voorafgaand aan het evenement ontvang je de digitale link voor deelname en voor welke sessies je in ronde 1 en 2 bent ingedeeld.

Gegevens

Datum:
22 april 2021
Tijd:
14:00 - 16:15
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Online

Organisatoren

WEL in Flevoland
Sportservice Flevoland
Menu