Initiatief: AED Training voor laagtaalvaardigen

Middels een mooie samenwerking met verschillende partijen is Huis voor Taal Zeewolde in 2019 een pilot gestart om anderstalige, laagtaalvaardige en laagopgeleide inwoners van Zeewolde op te leiden tot het gebruiken van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Naast de technische vaardigheden van het reanimeren en gebruik van de AED is ook het juist kunnen communiceren in noodsituaties ontzettend belangrijk. Momenteel lopen de voorbereidingen voor een uitgebreide training: EHBO voor Thuis en AED/Reanimatie 2020 voor een nieuwe groep deelnemers.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Het taalniveau bij reguliere AED cursussen is voor veel laagtaalvaardigen een belemmering om een Reanimatie (AED) cursus te volgen en zich hiermee ook in te kunnen zetten in de wijk. Tijdens deze pilot zijn de lessen over reanimatie dan ook gecombineerd met taallessen om zo het taalniveau van de deelnemers te verbeteren, met name op gebied van reanimatie. Naast vaardigheden zorgt dit bij de deelnemers ook voor voldoening, zelfvertrouwen en een vergroting van hun sociale netwerk.

Een mooie samenwerking met verschillende partijen

Meer informatie

Ga naar www.flevomeerbibliotheek.nl/speciaal-voor/huis-voor-taal voor meer informatie en om in contact te komen met Huis voor Taal Zeewolde.

Adresgegevens en routebeschrijving

Kerkstraat 2
3891 ET Zeewolde

Menu