Webinar: Allianties, PPS en regionetwerken voor gezondheid: hoe dan?

Op 10 juni 2021 organiseert Alles is Gezondheid met de Alliantie Kinderarmoede en WEL in Flevoland een webinar over de vraag hoe je door publiek-private samenwerking kan bijdragen aan welzijn en gezondheid.

In het sociale domein je ze steeds vaker tegen: publiek-private allianties, partnerschappen, bondgenootschappen en regionetwerken die samenwerken aan maatschappelijke verandering..

Zoals een gezondere leefstijl voor kinderen, bevorderen van beweging, tegengaan van eenzaamheid, terugdringen van kinderarmoede of het mobiliseren van hele regio’s voor een gezonder leven.

Vaak ambitieus en altijd goed bedoeld, maar niet zelden vrijblijvend, van korte duur en zonder uitgewerkt implementatieplan en/of structurele funding. Ook de betrokkenheid van de private kant is vak een issue.

De vraag is hoe je het wél voor elkaar krijgt om een duurzaam netwerk te ontwikkelen met meerwaarde voor het werkveld, draagvlak bij netwerkpartners en voldoende middelen in kas.

Sprekers/programma

In het webinar zal projectleider Anne Hoogenboom ingaan op de onstuimige start van Alliantie Kinderarmoede, voortdurende groei van het netwerk (250 partners) en hoe het samenwerkingsverband zich verder ontwikkelt met de Theory of Change.

Programmamanager Ineke Moerman trekt ze de kar bij WEL: een platform voor alle Flevolanders, gemeenten, bedrijven en instellingen met een hart voor Positieve Gezondheid. Zij vertelt hoe ze sturing aan verandering geeft en de regio op sleeptouw neemt.

Hans Christiaanse van Alles is Gezondheid is moderator van het webinar. Hij kijkt met een schuin oog naar zijn persoonlijke ervaring bij netwerken zoals de Alliantie Gezondheidsvaardigheden, Alliantie Kinderarmoede, Taal & Gezondheid en het Child Friendly Cities netwerk.

Voor wie

Professionals in de wereld van gezondheid, welzijn en het sociale domein die meer willen weten en leren over netwerkvorming, PPS en domeinoverstijgende samenwerking.

Wanneer

De (live) uitzending vindt plaats op donderdag 10 juni 2021, 11.00-12.00 uur. Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen.

Aanmelden

Deelname is gratis. Schrijf je in via deze link: www.allesisgezondheid.nl/…

Bron: Alles is Gezond

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Provincie Flevoland initieert platform voor sociale initiatieven: MAEX Flevoland
Volgend bericht
Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland mei
Menu