INITIATIEF: Wandelen in Flevoland

Flevoland biedt een oase aan groen, maar dan moet je wel de juiste plekjes vinden. Geert Santhuizen was altijd al fanatiek wandelaar en kreeg onderweg veel vooroordelen te horen over Flevoland. Jarenlang gingen die vooroordelen het ene oor in, het andere weer uit. Uiteindelijk besloot initiatiefnemer Geert hier verandering in te brengen. Tien jaar geleden richtte hij Wandelen in Flevoland op, een initiatief met als doel wandelaars op ontdekkingstocht mee te nemen door de vaak onverwacht groene provincie.

In het begin organiseerde Geert één keer per week een wandeling, ook wel Woensdag Wandeldag en de maandelijkse Weekend Wandeling. Naar mate de groepen groter werden, ontdekte hij dat de behoeftes ook meer uiteen liepen. Geen enkel mens is hetzelfde en daarom bedacht Geert verschillende wandelroutes om zijn aanbod uit te breiden. Wandelen in Flevoland richt zich voornamelijk op volwassenen. De gemiddelde leeftijd van de wandelaars is 50+, maar bij Wandelen in Flevoland is iedereen welkom. De wandelingen worden aangepast op lichamelijke conditie, zo wandel je altijd op een fijn tempo de juiste afstanden.

De week wordt gestart met de Maandagochtend Wandeling en op zaterdag is het tijd voor Stappen Zaterdag. Mensen die kampen met overgewicht en/of diabetes type 2 kunnen aansluiten voor een korte wandeling door de natuur. Onderweg is er altijd ruimte voor een plaatje of een praatje. Mensen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van deze jonge provincie kunnen sinds kort aansluiten bij De Ontdekking van Flevoland: een beleefwandeling. Tijdens deze tocht zoek je naar de historie van de provincie. Van het zoeken naar scheeps- en vliegtuigwrakken tot het herontdekken van Schokland. Of treed in de voetsporen van de Romeinen en beeld je in hoe het land er toen uitzag. Om het nog leuker te maken, wandelen er af en toe gastgidsen mee die je alles vertellen over de vogels, bomen of paddenstoelen.

In de tien jaar is Wandelen in Flevoland uitgegroeid van een intiem wandelclubje tot een gezondheidsinitiatief. Het is de aanleiding geworden voor mensen om van de bank af te komen en naar buiten te gaan. Het is een groen alternatief voor de sportschool en een gezellige weg naar een groter sociaal netwerk. Dan hebben we het nog niet eens over de gezondheidsvoordelen, want zoals de geleerden ons ooit wijs maakten: de gouden combinatie van bewegen, de natuur en het buiten zijn, hebben een positief effect op je humeur, conditie en algehele gezondheid. Heb jij je jas en schoenen al aan, want de buitenwereld wacht op je.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Wandelen in Flevoland heeft een positief effect op alle pijlers van positieve gezondheid. Het in groepsverband buiten actief bezig zijn, heeft een positief effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor ga je beter in je vel zitten, voel je je vrolijker en geniet je meer van het leven. Bovendien zijn groepswandelingen ideaal om ongedwongen praatjes en contacten te maken met anderen. Voor je het weet heb jij de mensen gevonden waarmee je straks een museum of theater bezoekt. Op die manier kan geen spatje regen voorkomen dat je wereld er rooskleuriger uit gaat zien.

Ontdek het groene Flevoland te voet.

Meer informatie

Voor meer informatie over Wandelen in Flevoland, ga naar www.wandeleninflevoland.nl.

Adresgegevens en routebeschrijving

Wandelen in Flevoland
Anijsstraat 10
1314 JA Almere

Menu