Uniek: grote internationale wielerronde in Flevoland!

Voor wie in Lelystad is, je kan het niet ontgaan! De Benelux tour doet Flevoland aan. Een internationale “worldtour wielerronde” met onder andere de Nederlanders Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen. Het is voor het eerst dat een mondiale wielerronde het karakteristieke Flevolandse landschap aan doet.

Samen met het “brandteam Flevoland” ondersteunt provincie Flevoland dit sportevenement. De Benelux tour (voorheen Binck Bank Tour) past bij de integrale aanpak van de kernsport ‘fietsen’. De komende drie jaar zal het evenement Flevoland bezoeken.

Sportevenementen dragen bij aan imago, beleving, sociale binding en identiteit. Vanuit onze kernsport ‘fietsen’ zijn al eerder de 10 mooiste racefietsroutes van Flevoland ontwikkeld. Maar het gaat om meer dan racefietsen en wedstrijdsport. Via een provinciaal platform werkt provincie Flevoland o.a. samen met alle lokale overheden rondom promotie van onze reguliere fietsroutes en streven ze naar gezamenlijk beheer en onderhoud van mountainbikeroutes. Wist je dat de MTB route van Almere (Braambergen) 5e staat in de top 10 van MTB routes van Nederland? Samen dragen we bij aan de realisatie van sportieve openbare ruimte en een gezonde leefstijl in Flevoland.

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Aan de slag met laaggeletterdheid
Volgend bericht
Geslaagde themabijeenkomst Taal & Gezondheid
Menu