Initiatief: Super COOL!

Voldoende bewegen is belangrijk om je gezond en fit te voelen. Super COOL! zet zich in voor mensen met een beperking voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is. Tijdens de wekelijkse sportavond of -middag sporten de deelnemers samen een vrijwillig sportmaatje. Samen sporten is altijd leuker en doordat er deelnemers en vrijwilligers op verschillende niveaus zijn is er altijd wel een goede match te maken. Iedere 5 weken wordt er een andere sport aangeboden door een trainer van een sportvereniging. Een mooie manier voor deelnemers om verschillende spieren te trainen én te ontdekken welke sport ze leuk vinden. Super COOL! is gestart in Almere maar inmiddels actief in alle Flevolandse gemeentes.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Het sporten met een maatje draagt voor de deelnemers bij aan vijf pijlers van Positieve Gezondheid. Het is gericht op fitheid, sociaal contact, zelfvertrouwen, genieten en meedoen. Door het samen sporten ontstaan ook sociale maatjes, dit houdt in dat de deelnemers en sportmaatjes elkaar ook buiten de sport ontmoeten.

Voldoende bewegen is belangrijk om je gezond en fit te voelen

Meer informatie

Zelf een training geven of sportmaatje worden? Ga naar www.sportenissupercool.nl voor meer informatie en om in contact te komen met de organisatie van Super COOL! of het lokale initiatief in een van de gemeentes.

Adresgegevens en routebeschrijving

Stichting Super COOL!
Paul Kleestraat 18
1328 HE Almere

Menu