INITIATIEF: Stichting Fietsmaatjes Almere

De mooie wijken en de natuur in en rondom Almere nodigen iedereen uit per fiets ontdekt te worden. Stichting Fietsmaatjes Almere maakt het voor iedereen mogelijk om deze parel van een stad fietsend te bewonderen. De stichting is er voor mensen die die graag met de fiets erop uitgaan, maar dit door een lichamelijke beperking zoals in het bewegen, zien of horen niet meer zelfstandig kunnen. Ook mensen die bijvoorbeeld last hebben van cognitieve belemmeringen zoals dementie of kampen met eenzaamheid kunnen door Fietsmaatjes Almere weer genieten van het samen buiten zijn. Deze mensen vormen de gasten van de Stichting. Elke gast wordt aan een vrijwilliger gekoppeld en samen fietsen ze op een duofiets met trapondersteuning verschillende fietstochten. Fietsmaatjes Almere richt zich niet specifiek op een bepaalde leeftijdscategorie, lichamelijke of mentale beperkingen kunnen zich namelijk op elke leeftijd voordoen. In de praktijk wordt er wel veel gefietst met ouderen, maar ook met jongere mensen met een beperking. 

‘Samen en naast elkaar’ dat is kenmerkend aan Fietsmaatjes Almere. Samen op pad heeft een veel grotere waarde dan alleen gezond buiten bewegen. Het is het samen in gesprek gaan dat ervoor zorgt dat de gasten niet alleen fietsmaatjes worden met de vrijwilligers, maar ook échte maatjes. Veel van de gasten waarderen niet alleen de gezondheidswinst van de fietstochten die ze maken, maar zeker ook die sociale interactie. En die waardering, die is bij de vrijwilligers net zo groot. 

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Fietsmaatjes Almere draagt bij aan alle zes de pijlers van positieve gezondheid, de uitblinkers zijn lichaamsfuncties, kwaliteit van leven en meedoen. De kracht en inspanning van regelmatig buiten fietsen leidt tot gezondheidswinst en de gasten voelen zich er fitter door. Bovendien zien de gasten van Fietsmaatjes Almere het samen fietsen echt als een verrijking van hun bestaan en ze kijken er elke keer opnieuw ontzettend naar uit. Als laatste ontmoet elke gast steeds nieuwe mensen die tot waardevolle contacten kunnen leiden. Het geeft de gasten een goed gevoel om samen een activiteit te ondernemen. 

Samen en naast elkaar Almere ontdekken.

Meer informatie

Het aanmelden voor Fietsmaatjes Almere kan via het reactieformulier op de site. Per rit vraagt Fietsmaatjes Almere een bijdrage van € 3 voor het onderhouden van de fietsen. 

Voor meer informatie over Stichting Fietsmaatjes Almere, ga naar: www.fietsmaatjesalmere.nl

Adresgegevens en routebeschrijving

Stichting Fietsmaatjes Almere heeft geen fysieke locatie, mocht je nog vragen hebben over dit initiatief, dan kun je het contactformulier van Stichting Fietsmaatjes Almere invullen. 

Menu