‘Samen pakken we eenzaamheid aan’

Ondertekening coalitie tegen Eenzaamheid

Op 8 oktober 2020 heeft wethouder Jack Schoone als eerste zijn handtekening gezet op het convenant van de coalitie tegen Eenzaamheid. Samen met 44 directeuren van verschillende maatschappelijke organisaties, bedrijven en sportverenigingen, is tijdens een digitale bijeenkomst de coalitie omarmd en is het convenant getekend. Hiermee is een volgende stap gezet om eenzaamheid uit te bannen in Lelystad. ‘Met elkaar zetten we er de schouders onder en pakken we eenzaamheid aan’, aldus wethouder Jack Schoone. Inmiddels hebben meer organisaties aangegeven het convenant te willen ondertekenen.

Het doel van de coalitie is om een beweging op gang te brengen die bewustwording en maatschappelijke aandacht creëert, het taboe doorbreekt en het onderwerp bespreekbaar maakt, en daarbij voor een verandering zorgt waarbij we wat meer naar elkaar omkijken. In Lelystad zijn de maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek om hieraan bij te dragen voor alle leeftijdsgroepen. Om een werkelijke beweging op gang te brengen kan iedere organisatie een bijdrage leveren. Denk aan de sportverenigingen die hun kantines open stellen voor ontmoeting of bedrijven die hun personeel voorbereiden op hun pensionering.

Vooral door Corona werd voor veel inwoners duidelijk dat eenzaamheid een maatschappelijk probleem is, maar ook dat iedereen hier een positieve bijdrage aan kan leveren. Er zijn dan ook in de afgelopen maanden veel creatieve activiteiten opgestart die ‘coronaproof’ zijn uitgevoerd om ervoor te zorgen dat inwoners in contact konden blijven en mensen niet in een sociaal isolement terecht kwamen.

Foto-onderschrift: Wethouder Jack Schoone zet, onder toeziend oog van een groot aantal maatschappelijke organisaties, bedrijven en sportverenigingen, als eerste zijn handtekening op het convenant. Foto: Fotostudio Wierd

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
WELdoener: een gezonde levensstijl begint jong
Volgend bericht
ERVARINGSDESKUNDIGE: JARENLANG PROFIJT VAN ERGOTHERAPIE
Menu