Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland oktober

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland oktober

Voorwoord

In de aanloop naar de landelijke verkiezingen op 22 november 2023, is de aandacht in de lijsttrekkersdebatten op de televisie vooral gericht op andere landelijke thema’s dan de zorg. Dit terwijl veel Nederlanders de zorg op bovenaan hun lijstje van prioriteiten te plaatsen. Een van de thema’s waar alle zorgorganisaties mee kampen is personeelsgebrek. Het lukt goed om jonge medewerkers te interesseren voor de zorg. Maar de uitstroom uit de zorg is nog steeds groter dan de instroom. Om die reden vestig ik graag jullie aandacht op de Sterk in je Werk-Week van Flever. Een week gericht op het behoud van medewerkers in de zorg!

Martin Smeekes
Voorzitter Zorgtafel Flevoland

Voorzitter Zorgtafel Flevoland

Zorgtafel Flevoland

Sterk in je Werk-Week

De week van 13 november is de landelijke Sterk in je Werk-Week. Deze week is gericht op het behoud van personeel in de zorg- en welzijnssector. Zit je nog op je plek? Wil je je verder ontwikkelen? Of wat zou je anders willen in je huidige baan en hoe pak je dat aan? Flever besteedt hier via verschillende bijeenkomsten aandacht aan. Lees meer op Flever.nl.

 Flevoziekenhuis lanceert nieuw systeem voor patiëntgegevens

Het Flevoziekenhuis heeft op 27 oktober 2023 met trots een nieuw EPD (elektronisch patiëntendossier) in gebruik genomen. Met dit nieuwe systeem zet het ziekenhuis een belangrijke stap naar een toekomstbestendig ziekenhuis. Het nieuwe EPD draagt bij aan het verbeteren van kwaliteit van zorg voor patiënten en het efficiënter werken voor zorgverleners. Lees verder op flevoziekenhuis.nl.

Nieuwe manier voor pacemakerimplantatie bij Flevoziekenhuis

Conduction System Pacing is relatief nieuw en wordt sinds enkele jaren in Nederland toegepast en sinds kort dus ook in Almere. Het ziekenhuis maakt hier mee een mooie stap in de ontwikkeling van behandelingen bij hartklachten en de behandeling is een uitbreiding van de gespecialiseerde devicezorg bij cardiologie. Verder lezen op flevoziekenhuis.nl.

Nieuwe lokalisatietechniek bij borstsparende operaties

Sinds het voorjaar/de zomer van 2023 werken Antonius en Tjongerschans met de nieuwe lokalisatietechniek Pintuition bij borstsparende operaties. Pintuition is een nauwkeurige lokalisatietechniek die gebruikmaakt van een magneetzaadje om de tumor eenvoudig op te sporen en te opereren. Het werkt heel precies en is hiermee effectiever, maar met name voor de patiënt geeft deze techniek meer comfort. Lees meer op mijnantonius.nl.

18,2 miljoen voor brede welvaart

De Regio Deal Nieuw Land is namens het Rijk ondertekend door Huge de Jonge, demissionair minister van Binnenlandse Zaken. In deze Regio Deal werken het Rijk, de regio Almere-Lelystad en Flevoland samen om de brede welvaart van inwoners en ondernemers in de regio te vergroten en te versterken. Lees verder op flevoland.nl.

Cursus: omgaan met Parkinson

Op dinsdag 14 november 2023 start het Geriatrisch Expertisecentrum (“GEC”) van Zorggroep Almere met de cursus ‘Omgaan met de ziekte van Parkinson’ in Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn in Almere Buiten. Deze cursus is bedoeld voor familieleden van iemand met Parkinson en mantelzorgers. Meer informatie en aanmelden via zorggroep-almere.nl.

Bijeenkomst: WEL Winter Wonderland

Donderdagmiddag 14 december organiseert WEL in Flevoland het WEL Winter Wonderland. Vanaf ongeveer 14.00 uur bent u van harte welkom, de locatie wordt later bekendgemaakt. Tijdens dit evenement wordt teruggeblikt op 2023 en kijkt WEL vooruit naar Positieve Gezondheid in 2024. Meer informatie en aanmelden via welinflevoland.nl.

De zorg centraal bij Omroep Flevoland

Elke twee weken schenkt Omroep Flevoland aandacht aan de ontwikkelingen in de zorg in Flevoland en aan de Zorgtafel. Op 12 oktober stond de uitzending in het teken van palliatieve zorg. Dit is zorg die aan mensen wordt gegeven die niet meer beter kunnen worden. Over die zorg wordt nog te weinig gesproken en daar moet verandering in komen. Luister de uitzending van 12 oktober 2023 terug via de website van de omroep.

26 oktober werd er aandacht besteed aan Positieve Gezondheid. WEL in Flevoland zet zich hiervoor in. Er zijn veel dingen die goed zijn voor je gezondheid. Zoals de mensen om je heen, natuur en sportclubs. Deze preventieve en positieve invalshoek, bekend als positieve gezondheid, verlegt volgens WEL het accent van hokjes, regels en protocollen naar de aandacht die mensen écht nodig hebben.  Luister de uitzending van 26 oktober 2023 terug via de website van de omroep.

Menu