Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland nummer 44

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland nummer 44

Voorwoord

Weer boeiend deze Nieuwsupdate wat er zoal voorbijkomt in de Zorg in Flevoland. Graag vestig ik de aandacht op de voorbereidingen van een Regiodag voor alle VWS-directeuren op 21 juni. Vanuit VWS is het formeel verzoek gekomen om met hun Regio Netwerk Organisatie en ons Buro Zorgtafel een dag te organiseren waarin het collectief van VWS-directeuren op de hoogte wordt gebracht hoe we hier Flevoland zorg en welzijn invullen en waar we belemmeringen ervaren.

We bewaren goede herinneringen aan de bijdrage van Barbara Goezinne, de Directeur Generaal Curatieve Zorg en Klaas Beniers, directeur IZA van VWS aan onze bestuurlijke Zorgtafelbijeenkomsten.

Ik ben ervan overtuigd dat de goede invulling van deze dag helpt bij wederzijds begrip en inzichten tussen het Ministerie en onze Regio. Elkaar kennen en direct met elkaar contact kunnen opnemen bij ervaren problemen is van cruciaal belang!

 

Martin Smeekes

Voorzitter Zorgtafel Flevoland

Zorgtafel Flevoland

Samen Positief Gezond Lelystad

Graag informeren willen wij u informeren over de Informatiekrant Samen Positief Gezond Lelystad 2024. Een krant vol inspirerende verhalen, tips en informatie over het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. U leest verhalen van inwoners die hun leefstijl hebben aangepast en nu vol energie en positief in het leven staan. Verder vindt u praktische tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van uw gezondheid. Lees meer over Samen Positief gezond Lelystad.

 

Podcast: WELdoeners met Andrew Greenwood

In de zeventiende aflevering van de podcast WELdoeners gaan de makers in gesprek met Andrew Greenwood. De Engelsman zet zijn kennis en ervaring in voor Switch2Move. Met deze stichting verbetert hij het leven van mensen met bijvoorbeeld Parkinson, dementie en MS, door muziek en beweging op een unieke manier te combineren waarbij dans als magisch middel de boventoon voert. Beluister op WELdoeners de hele podcast.

 

Dag van de fietshelm 2024 in Flevoland

Ook dit jaar doet een flink aantal organisaties in Flevoland mee met de Dag van de fietshelm op 10 april. Het motto is: ‘Als je helm maar goed zit’. Omroep Flevoland start meteen om 8.15 uur met een interview op de radio met de ambassadeur van Artsen voor Veilig Fietsen in de Provincie Flevoland, Martin Smeekes over nut en noodzaak van het dragen van de fietshelm. Wegens groot succes herhaalt Provincie Flevoland de actie om inwoners 25 Euro korting te geven bij aanschaf van een nieuwe fietshelm tot een maximum van 1.000 helmen. De actie duurt tot en met 15 juni. Op = op. Meer info over de voorwaarden en de deelnemende fietswinkels vind je op de website van de provincie www.flevoland.nl en de website van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie voor de voorwaarden en voor de deelnemende fietsenwinkels: stichtingsbv.nl

 

Voorbereiding regiobezoek alle VWS directeuren op 21 juni

Vanuit het Ministerie van VWS is het verzoek gekomen om een Regiodag voor VWS-directeuren te gaan organiseren op 21 juni. Een team van de Regionetwerkorganisatie van VWS is samen met Buro Zorgtafel aan de slag om een mooie dag te organiseren waarin de nadruk zal liggen op een flink aantal werkbezoeken op het brede terrein van VWS dus zowel bij zorgaanbieders, welzijnsorganisaties als patiënt- /cliëntvertegenwoordigers. Er is zowel aandacht voor goede voorbeelden als voor zorgen/ belemmeringen.

 

De zorg centraal bij Omroep Flevoland

Elke twee weken schenkt Omroep Flevoland aandacht aan de ontwikkelingen in de zorg in Flevoland en aan de Zorgtafel.

Op 26 maart vertelde Klaas Pasterkamp over de oprichting van een Whats app groep voor mensen met long covid. Luister de uitzending van 26 maart 2024 terug via de website van de omroep.

Het was de Week van de Psychiatrie. Een week waarin geprobeerd wordt psychiatrie bespreekbaar te maken in de samenleving. Saskia Schuurman is van de organisatie en spreekt over dat het nog steeds een taboe is om te spreken over wat er in je hoofd omgaat. Luister de uitzending van 25 maart 2024 terug via de website van de omroep.

Menu