Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland mei

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland mei

Voorwoord

Zo vlak voor de zomer een nieuwsupdate over diverse mooie initiatieven, terwijl tegelijkertijd veel beleidscapaciteit van alle partners aan de Zorgtafel Flevoland wordt ingezet voor het samen maken van een goed collectief Regiobeeld Flevoland. Dit Regiobeeld Flevoland dat gemaakt wordt als onderdeel van het Integraal Zorg Akkoord (IZA) / Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) wordt eind juni 2023 opgeleverd. Het vormt de basis voor het in het tweede deel van 2023 te maken Regioplan Flevoland. Veel leesplezier en ook veel dank voor de grote inzet van heel veel collega’s de afgelopen maanden om te komen tot een goedgevuld Regiobeeld Flevoland.

Martin Smeekes
Voorzitter Zorgtafel Flevoland

Zorgtafel Flevoland

Kom langs bij de Positief Ouder Worden bus

De Positief Ouder Worden bus komt naar Lelystad! Op 14 juni 2023 staat de bus op 2 verschillende plekken in de stad. Bij de bus vindt u informatie over de mogelijkheden om gezond ouder te worden in Lelystad. Ook horen de GGD en de gemeente graag hoe mensen hun eigen leefomgeving ervaren en wat nodig is om prettig oud te worden in Lelystad. Zowel nu als in de toekomst. Kortom: we ontmoeten u graag op 14 juni! Meet informatie op Lelystad.nl.

Coloriet en OFW bekrachtigen samenwerking wonen en zorg

De bestuurders van Coloriet, Joost Meijs, en Oost Flevoland Woondiensten (OFW), Noek Pouw, ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst. Met deze ondertekening zetten Coloriet en OFW hun samenwerking voort, gericht op het verder brengen van wonen en zorg in de gemeente Dronten de komende jaren. Lees meer.

Muziek in de Polder zorgt voor positieve impact op welzijn

Iedere week genieten bewoners van woonzorglocaties Hanzeborg en De Uiterton in Lelystad van samen muziek maken. De activiteiten onder de noemer ‘Muziek in de Polder’ dragen bij aan hun welzijn en zijn inmiddels een begrip geworden voor Woonzorg Flevoland en Kunst- en Cultuurcentrum de Kubus. Momenteel wordt er volop gerepeteerd voor het eindoptreden. Want 1 juli 2023 schitteren de koren van beide woonzorglocaties op het podium van de Kubus. Lees meer.

Podcast: WELdoeners

In de twaalfde aflevering van de podcast WELdoeners waren Martin Smeekes en Pauline van der Zee te gast. Martin is voorzitter van Zorgtafel in Flevoland en ambassadeur voor Flevoland van Artsen voor Veilig Fietsen. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst in de zorg en is ook nu nog steeds zeer actief en betrokken in de zorg en welzijn in Flevoland. Pauline is coördinator welzijn Noordoostpolder bij Zorggroep Oude en Nieuwe land. Ze is een zeer enthousiaste en bevlogen initiator die de zorg, en vooral ook welzijn, naar een hoger niveau tilt in de Noordoostpolder.

Evenement: scholingsbijeenkomst over eenzaamheid

Eenzaamheid komt voor in alle lagen van de bevolking. Ook in Flevoland raakt eenzaamheid een groot deel van de inwoners, van jong tot oud. Maar hoe herkent u eenzaamheid en wat is eenzaamheid precies? Leer er meer over op deze scholingsbijeenkomst op 13 juni 2023 in het provinciehuis. Meer informatie en aanmelden via flever.nl.

Spreekuur VSBfonds in Flevoland

Flevolanders met een idee voor een sociaal of cultureel initiatief in Flevoland, kunnen terecht bij VSBfonds. Bijvoorbeeld voor het inrichten van een ontmoetingsplek, het aanleggen van een speeltuin of allerlei andere plannen om buurten te versterken. Alles met het doel om ervoor te zorgen dat de mensen actief mee kunnen doen. Om een idee of plan verder te brengen, bent u van harte welkom op het spreekuur van VSBfonds. Donderdag 29 juni 2023 zijn de adviseurs van VSBfonds bij Flever in Lelystad aanwezig om met initiatiefnemers in gesprek te gaan. Lees meer.

Evenement: kunst binnen zorg en welzijn

Ziet u de meerwaarde van het inzetten van kunst binnen zorg en welzijn? Kom dan 29 juni 2023 naar de Kubus in Lelystad. Van 13:30 tot 17:00 uur organiseren WEL in Flevoland en Kunstlink een bijeenkomst over kunst binnen zorg en welzijn. Laat u inspireren door goede voorbeelden en ga in gesprek met kunstenaars. Meer informatie en aanmelden via welinflevoland.nl.

De zorg centraal bij Omroep Flevoland

Elke twee weken schenkt Omroep Flevoland aandacht aan de ontwikkelingen in de zorg in Flevoland en aan de Zorgtafel. Op 11 mei stond de uitzending in het teken van de Nationale Beweegweek. Zo was er in Zeewolde een dansmiddag voor 65-plussers in Grand Cafe De Buren. Janneke Westerink zorgt dat 65-plussers in Zeewolde lekker bewegen. Dansen hoort daar ook bij. Luister de uitzending terug via de website van de omroep.

In onze provincie wordt al door verschillende professionals gewerkt aan valpreventie voor ouderen, bijvoorbeeld door training te geven. Maar sluiten die trainingen aan bij wat zij willen? Weten ouderen wat er allemaal kan op het gebied van valpreventie en hoe zijn ze dat te weten gekomen? Rixt Zijlstra is onderzoeker voor GGD Flevoland. Zij doet onderzoek naar valpreventie en het communiceren daarover met ouderen. Luister de uitzending terug via de website van de omroep.

Menu