INITIATIEF: Natuurbeleving bij Stad & Natuur

De natuur van Almere is ontzettend mooi, groen en weids. Van bos tot strand, het is er allemaal. Stad & Natuur zet zich in om iedereen in Almere (en daarbuiten) kennis te laten maken met deze kant van Almere. De organisatie biedt al decennialang natuur- en milieueducatie voor het Almeerse onderwijs. Daarnaast heeft Stad & Natuur een uitgebreid recreatief natuurbelevingsprogramma gericht op laagdrempelige ontmoeting met en in de natuur voor jong en oud.

Stad & Natuur is te vinden op zes unieke buitenlocaties in Almere. Van de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos tot aan de rand van de Oostvaardersplassen. Midden in de boswachterij Almeerderhout, op het Almeerderstrand én midden in de stad met kinderboerderijen. Het hele jaar door daagt Stad & Natuur je uit om lekker naar buiten te gaan en de natuur te ontdekken. Stad & Natuur organiseert tal van seizoensactiviteiten op de verschillende locaties. Er zijn Lentefeesten en schapenpraatjes op de kinderboerderijen en bij de Schaapskooi, waarmee je dit prachtige seizoen kunt beleven. Ook aan de kleine beestjes wordt gedacht tijdens bijvoorbeeld het Kriebelbeestjesfestival, de bijenpraatjes en de Bijendag op Stadslandgoed de Kemphaan. In de zomer kun je je uitleven op het Zomerfestival en in de herfst genieten van het Herfstfeest. Of ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

De evenementen van Stad & Natuur zijn grotendeels gratis toegankelijk, waarbij voor sommige activiteiten een kleine bijdrage gevraagd wordt. Zo kan iedereen meedoen en de natuur in en rondom Almere beleven op een aansprekende manier. De activiteiten zijn voor iedereen, maar vooral gericht op (groot)ouders met (klein)kinderen. Jong en oud kan meedoen aan interessante workshops, toffe activiteiten, leerzame excursies of een theatervoorstelling bezoeken. In de schoolvakanties biedt Stad & Natuur ook leuke activiteiten, zoals op pad gaan met de Buiten(w)eter.

De locaties van Stad & Natuur zijn trouwens altijd de moeite van het bezoeken waard. Alle locaties zijn fijne ontmoetingsplekken waar je ook prachtig kunt wandelen. Stad & Natuur heeft alle wandelingen en speurtochten op de zes locaties voor je verzameld op de website. Ook de wandelingen en speurtochten zijn geschikt voor jong tot oud.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Stad & Natuur draagt bij aan meerdere pijlers van positieve gezondheid. Het buiten in de natuur zijn, heeft een positief effect op de lichaamsfuncties en het mentaal welbevinden. De activiteiten versterken je kwaliteit van leven en doordat je meedoet kom je ook in contact met anderen mensen. Op een laagdrempelige en toegankelijke manier laat Stad & Natuur de inwoners van Almere (en daarbuiten) de natuur in en rond de stad beleven. De organisatie betrekt jong en oud bij de Almeerse buitenruimte en activeert mensen om een positieve bijdrage te leveren aan de groene, gezonde en duurzame stad.

de natuur dichterbij voor jong en oud

Meer informatie

Voor meer informatie over Stad & Natuur, activiteiten, wandelingen en speurtochten, ga naar www.stadennatuur.nl.

Adresgegevens en routebeschrijving

Stichting Stad & Natuur Almere
Kemphaanlaan 1
1358 AD Almere

Stadslandgoed de Kemphaan is de hoofdlocatie, op de website vind je ook de andere vijf locaties.

Menu