INITIATIEF: Just WHealthy

Bij Just WHealthy kunnen mensen van alle leeftijden bij Ellen van Hekken terecht voor voedingsadviezen en coachingsvragen. Met voedingstherapie richt Ellen zich op wat goed is voor je lichaam. Iedereen is uniek, dus de juiste voeding verschilt van mens tot mens. In de zoektocht naar wat goed is voor je lichaam wordt niet alleen gekeken naar wat je eet, maar ook naar emoties en andere redenen die ervoor zorgen dat je bepaalde keuzes maakt. Weten waarom je doet wat je doet en dit patroon positief veranderen. Het doel: verbeterde keuzes die zorgen voor blijvende veranderingen.

Als voedingstherapeute maakt ze zich ook al jaren sterk op het gebied van Leefstijl voor zowel primair onderwijs, als voortgezet en beroepsonderwijs. Naast de eigen lespakketten geeft ze gastlessen, presentaties, workshops en biedt ze individuele begeleiding aan mensen met coachingsvragen.

Lespakketten voor het primair onderwijs

Samen met haar dochter, Jacqueline Schoonderbeek de Bruijn, geeft Ellen les aan het primair onderwijs in de groepen 1/2 tot en met 8. Voor de groepen 5 tot en met 8 hebben ze lespakketten ontwikkeld die elk ingaan op belangrijke onderwerpen die horen bij de ontwikkeling van kinderen. De twee lespakketten die ze nu aanbieden zijn: LeefstijlAvontuur en LevensKunst.

LeefstijlAvontuur
Het pakket LeefstijlAvontuur bestaat uit zeven lessen waarbij kinderen op een interactieve en educatieve manier leren over het menselijk lichaam, de functies van organen, het skelet, vitaminen, de schijf van vijf en groente en fruit. Door creatieve opdrachten, spelelementen en experimenten worden kinderen op een leuke manier wijzer over hun eigen lichaam en gezondheid. De lessen duren 90 minuten bij een hele klas van maximaal 20 leerlingen en 60 minuten bij gesplitste groepen.

LevensKunst
Het andere pakket zijn de LevensKunst-lessen. Op het moment telt dit pakket drie lessen, maar dit wordt in de toekomst uitgebreid naar zeven lessen. De lessen hebben het doel om emoties bespreekbaar te maken. Ellen en Jacqueline bieden leerlingen een veilige plek om hun verhaal te vertellen. Kunstenares Mira Ticheler gaat vervolgens met de kinderen aan de slag om hun verhalen in kunstwerken te vertalen.

De lessen beginnen met een korte introductievideo rondom de thema’s geluk, verdriet en veerkracht, waarin persoonlijke verhalen worden gedeeld over pestgedrag, verlies van dierbare en scheiding van ouders. In het eerste deel van de les worden gesprekken over de thema’s gevoerd. Vervolgens krijgen de kinderen opdrachten die aansluiten bij de besproken onderwerpen. Het tweede deel van de les omvat kunstactiviteiten met klei, natuurlijke materialen en verf. Alle creaties worden bewaard in een persoonlijke Levenskunstkoffer, die de kinderen aan het einde mee naar huis nemen, samen met opdrachten voor thuis. De LevensKunst-lessen duren 3 x 3 uur. Tijdens de les is de eigen docent ook aanwezig. Nieuwsgierig naar hoe het pakket LevensKunst in de praktijk wordt gebracht, bekijk dan hier de promovideo.

Bijdrage aan Positieve Gezondheid

Just Whealthy staat helemaal in het teken van positieve gezondheid. Diepere aandacht voor voeding, lichaam en geest draagt bij aan het mentaal welbevinden, evenals zingeving en kwaliteit van leven. De lespakketten sluiten ook aan op de aspecten van positieve gezondheid. Tijdens de LeefstijlAvontuur-lessen leren leerlingen zorg te dragen voor hun fysieke en mentale gezondheid en dat van anderen, samen te werken en verantwoord met materialen om te gaan. Deze lessen bevorderen ook het vermogen om oplossingsgericht te denken en te handelen.

Daarnaast voegen de Levenskunst-lessen hieraan toe dat kinderen leren om zich te gedragen met respect voor algemene normen en waarden. Ze leren hoe beeld, taal, muziek, spel en beweging kunnen worden gebruikt om gevoelens en ervaringen uit te drukken en te communiceren. Tot slot leren kinderen om zowel hun eigen werk als op dat van anderen te reflecteren.

Positieve gezondheid in het klaslokaal

Meer informatie

Momenteel is de website in onderhoud. Zodra de website online staat, zullen we deze hier met je delen.

Voor vragen over Just WHealthy kun je mailen naar: info@justwhealthy.com
Heb je een specifieke vraag over de lessen LevensKunst, mail dan naar: levenskunstlessen@gmail.com

Menu