Geslaagde themabijeenkomst Taal & Gezondheid

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven organiseerde WEL in Flevoland de themabijeenkomst ‘Taal en Gezondheid’. Dat gebeurde in samenwerking met Bibliotheeknetwerk Flevoland, ProScoop en de Stichting Lezen en Schrijven. De bijeenkomst was voor professionals in Flevoland die betrokken zijn bij mensen waarvan laaggeletterdheid wordt vermoed. Deze professionals hebben ervaren hoe zij met deze mensen het gesprek kunnen aangaan. Het doel van de bijeenkomst: het terugdringen van laaggeletterdheid zodat deze mensen beter kunnen meedoen.

methode klasse

In Nederland zijn zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Maar hoe bereik je deze mensen? Marian Janssen-de Goede vertelde over de methode Klasse!. Deze methode is gebaseerd op het idee dat mensen alleen bereikt kunnen worden door ze aan te spreken op een manier die bij ze past. De methode onderscheidt daarom vier doelgroepen (profielen). Zo maakte iedereen kennis met de profielen van Fatima, Wesley, Gerard of Elly.

bijzonder

In de bibliotheek van iedere Flevolandse gemeente kwamen de professionals bij elkaar. Het plenaire deel werd gestreamd vanuit de studio. Aansluitend gingen de aanwezigen aan de slag om het geleerde met een workshop direct in de praktijk te brengen.

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Uniek: grote internationale wielerronde in Flevoland!
Volgend bericht
Positieve bijeenkomst in de natuur
Menu