Een mooie natuurfoto maken, hoe doe je dat?

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Een mooie natuurfoto maken, hoe doe je dat?

Dat leerden de zes deelnemende kinderen tijdens hun tweede activiteit van hun traject tot Kinderambassadeur van de Natuur. Met de smartphone en camera’s in de hand trokken ze met IVN Flevoland, WEL in Flevoland en fotograaf Michel Boeijen de Oostvaardersplassen in.

Brug tussen natuur en technologie

Binnen het programma Kinderambassadeurs van de Natuur slaat IVN Flevoland (Instituut voor Natuur- en duurzaamheidseducatie) een brug tussen de natuur en moderne technologie. “Uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds meer tijd spenderen achter beeldschermen en minder in de natuur,” vertelt Manon van Balen, projectleider bij IVN. “Terwijl de natuur geweldig is en vele voordelen heeft voor de ontwikkeling van kinderen. Met de Kinderambassadeurs laten we zien dat het mogelijk is om de twee te combineren. Smartphones en social media bieden hier namelijk mooie kansen in, het is niet alleen maar ‘slecht’. We nemen de kids mee naar buiten en laten hen zien hoe ze leuke en mooie foto’s kunnen maken en zo hun leeftijdsgenootjes door via social media kunnen enthousiasmeren om ook naar buiten te gaan.”

De foto’s die de kinderen woensdag maakten, nemen ze mee naar de volgende workshop halverwege mei. Dan krijgen ze les over social media. Eind mei gaan ze aan de slag met het maken van een podcast en vertellen ze over hun ervaringen met foto’s maken in de natuur.

Speciale dank aan: Manon van Balen, Zoe Frijlink, Michel Boeijen, Marcel van der Zee, IVN Natuureducatie, het Cultuurfonds

Menu