Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Fietsdag

3 juni 2021

Het aantal (gezondheids)voordelen van fietsen is enorm. Daarnaast is het een relatief makkelijke manier van bewegen; het kan altijd en overal. Wereld Fietsdag is speciaal in het leven geroepen om mensen vaker de fiets te laten pakken.

Fietsen helpt je om vele ziektes, zoals diabetes type 2 en verschillende hart- en vaatziektes, te voorkomen. Daarnaast werkt fietsen ontspannend. Tijdens het trappen maakt je lichaam bepaalde stofjes aan, zoals endorfine en serotonine. Deze stofjes geven een geluksgevoel, waardoor je stressniveau afneemt. Tenslotte kan een fietstocht een leuke sociale bezigheid zijn als je met anderen op pad gaat. Kortom: fietsen is gezond en sluit naadloos aan op de pijlers van positieve gezondheid!

Fietsen in Flevoland

Inspiratie nodig? Fiets één van de onderstaande routes, dwars door het Flevolandse landschap:

  • Schoklandroute: Ontdek het oude Schokland op een twee uur durende route van circa 30 kilometer. Nog geen honderd jaar geleden golfde en beukte de woelige Zuiderzee op de kusten van Friesland en Overijssel, nu is een deel van de voormalige zeebodem bedekt met nieuw land: de Noordoostpolder. Een waar fietsparadijs!
  • Langs het Veluwemeer: Deze route van 45 kilometer laat je in drie uur kennismaken met het prachtige Veluwemeer: één van de vier Veluwerandmeren. Naast dat het gebied uitermate geschikt is voor een goede fietstocht, zijn er aan het meer volop mogelijkheden voor water- en strandrecreatie; van tussendoor pootjebaden tot een pitstop bij één van de beachclubs of restaurants.
  • Langs Almeerse wateren: Fiets vanaf het pittoreske Urk naar de dijken van het IJsselmeer. Met maar liefst 86 windmolens is Windmolenpark Noordoostpolder het allergrootste windmolenpark van Nederland! Een indrukwekkend gezicht. De tocht is 31 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur.

Gegevens

Datum:
3 juni 2021
Menu