Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Allianties en (regio)netwerken: hoe dan?

10 juni 2021 11:00 - 12:00

Op donderdag 10 juni 2021 organiseert WEL in Flevoland met Alles is Gezondheid en Alliantie Kinderarmoede een webinar over de vraag hoe we door publiek-private samenwerking kunnen bijdragen aan preventie, gezondheid en welzijn. De webinar is speciaal voor professionals in de wereld van gezondheid, welzijn en het sociale domein die meer willen weten en leren over netwerkvorming en domeinoverstijgende samenwerking.

In de wereld van gezondheid en welzijn kom je ze steeds vaker tegen: publiek-private allianties, collectieven, partnerschappen, lokale coalities en regionetwerken die over grenzen heen kijken en de handen ineen slaan om een maatschappelijke uitdaging aan te pakken. Doelen lopen uiteen van leefstijlverandering op scholen, bevorderen van beweging, tegengaan van eenzaamheid, implementeren van fitcoins tot het terugdringen van kinderarmoede en het mobiliseren van hele regio’s om de beweging te maken naar een gezonder, vitaler en socialer leven.

Sprekers/programma

Wat is de toegevoegde waarde van zo’n netwerk? En kun je samen voor de dag te komen met concrete resultaten? In dit webinar delen we onze belangrijkste lessen over samenwerking en delen diverse sprekers hun praktijkvoorbeelden en opgedane inzichten uit de praktijk. Zo licht Hans Christiaanse (Netwerkadviseur bij Alles is Gezondheid) de verschillende stadia in een samenwerking toe en vertelt Anne Hoogenboom (Projectleider Alliantie Kinderarmoede en Adviseur Sardes) over de Theory of Change benadering en obstakels in het proces. Tenslotte vertelt Ineke Moerman (Arts Maatschappij & Gezondheid en Programmamanager WEL in Flevoland) over zij sturing aan verandering geeft vanuit een inhoudelijke visie en dit vervolgens vertaalt naar de praktijk. Lees meer over de inhoud van het programma op de website van Alles is Gezond.

Aanmelden

Deelname is gratis! Meld je aan met je e-mailadres via deze link. De (live) uitzending vindt plaats op donderdag 10 juni 2021 van 11:00 tot 12:00 uur. Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen.

Gegevens

Datum:
10 juni 2021
Tijd:
11:00 - 12:00
Site:
www.allesisgezondheid.nl/evenementen/webinar-allianties-en-regionetwerken-hoe-dan/

Organisatoren

Alles is Gezondheid
Alliantie Kinderarmoede
WEL in Flevoland

Locatie

Online via Zoom
Menu