Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht Meet Up Almere: Future Food

9 september 2020 18:45 - 20:30

gratis

Waar komt ons eten in 2050 vandaan en hoe wordt het bereid? VPRO Tegenlicht snuffelt, ruikt en proeft zich in de uitzending Future Food een weg door de keuken van de toekomst. De Stadmakerij organiseert een al dan niet overdrachtelijke “smakelijke voortzetting” met Almeerse betrokkenen.

Vanuit verschillende invalshoeken proeven we aan Almeerse initiatieven. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van nieuwe groenten in de kassen bij Almere Buiten en onderzoek naar de werking van voeding. Hoe blijven we zo lang mogelijk gezond en welke invloed heeft voeding op lichaam en geest? Welk voedsel past het beste bij jouw DNA of wil je dat niet weten? Hoe zorgen we voor een goede (lokale) voedselvoorziening met verantwoord grondgebruik en zo min mogelijk afval? Er gebeurt al van alles in onze directe omgeving. De Flevocampus is in aanbouw op het Floriadeterrein, wat gaan we daar van merken en smaakt dat naar meer? Aan de hand van de Almeerse initiatieven gaan we met elkaar in gesprek over onze blik op de keuken van de toekomst met:

  • Karin Senf en Claudia Westermann van Horizon;
  • Xavier San Giorgi van Weerwoud;
  • Sigrid Wertheim, lector Aereshogeschool, vergezeld door 2 onderzoekers. Haar onderzoeksthema is duurzame voedselvoorziening in stedelijke gebieden.

Gegevens

Datum:
9 september 2020
Tijd:
18:45 - 20:30
Kosten:
gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.omgevingsvisieflevoland.nl/evenement/vpro-tegenlicht-meet-up-almere-future-food-9-september-2020/

Organisator

De Stadmakerij

Locatie

De Nieuwe Bibliotheek
Stadhuisplein 101
Almere, Nederland
+ Google Maps
Menu