Aan de slag met laaggeletterdheid

Op 9 september gaan onder meer zorgprofessionals, experts en ambtenaren tijdens de themabijeenkomst Taal en Gezondheid met elkaar ontdekken hoe zij laaggeletterden beter kunnen bereiken. Want: taal is van grote invloed op je gezondheid. En gezond zijn willen we allemaal WEL!

Methodiek

Deelnemers laten zich in deze bijeenkomst inspireren door de methode KLASSE! van Marian Janssen-de Goede. Zij geeft ons een andere kijk op het bereiken en aanspreken van mensen die laaggeletterd zijn. Vervolgens gaan deelnemers actief met KLASSE! aan de slag. Aan de hand van persona’s leren zij over het denken en doen van laaggeletterden.

Volgende stap

De bijeenkomst organiseert WEL samen met Proscoop, Bibliotheeknetwerk Flevoland en Stichting Lezen en Schrijven. Met de toepassing van de methodiek, het samenbrengen van de diverse partijen en vervolgafspraken is er een volgende stap in de aanpak van laaggeletterdheid. Zo werken we aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Onderzoek

Nivel deed in 2015 onderzoek onder mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Het bleek dat zij vaker minder gezond zijn en zich vaker minder gezond voelen. Daarnaast blijk uit onderzoek van Sardes in samenwerking met de HANN (2020) dat ongeveer 50% tot 60% van de (zorg)professionals twijfelt of cliënten de website, een behandelplan of brieven kan lezen of goed begrijpt.

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland juli
Volgend bericht
Uniek: grote internationale wielerronde in Flevoland!
Menu