2diabeat klaar voor volgende fase

Het aantal mensen met een chronische aandoening neemt nog steeds toe in Nederland. Een veelvoorkomende chronische aandoening is diabetes type 2. Deels komt dit door vergrijzing. Andere belangrijke oorzaken zijn onze leefstijl en onze leefomgeving die een gezonde leefstijl niet ondersteunt. Gezondheidsbevordering, ofwel mensen aanzetten tot en ondersteunen bij gezond gedrag, is nodig. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2 en naar schatting hebben even zoveel mensen prediabetes.

Als we niets doen is de verwachting dat het huidige aantal van 1,1 miljoen mensen met diabetes type 2 zal toenemen tot 1,5 miljoen in 2040 –

Transitieprogramma 2diabeat

Het programma 2diabeat heeft een integrale aanpak ontwikkeld om een trendbreuk te realiseren in de groei van het aantal mensen met diabetes type 2. Door het stimuleren en ondersteunen van mensen in het aanpassen van hun leefstijl kan de aandoening voorkomen, de effecten verminderd of zelfs genezen worden. Gebaseerd op bestaande onderzoeken en samen met circa 200 experts, ervaringsdeskundigen en professionals is de integrale aanpak ontwikkeld. Ook is een transitieprogramma uitgewerkt om de aanpak te blijven ontwikkelen en gaandeweg in ons landelijk systeem van zorg en welzijn te borgen. Het programma is geïnitieerd door het veld en door VWS opgenomen in het Nationaal Preventieakkoord.

Aan de slag in het land!

2diabeat gaat met deze aanpak in diverse regio’s aan de slag. Dit jaar wordt gestart op twee locaties en vanaf volgend jaar worden dat er stap voor stap meer. Doe je mee?

www.2diabeat.nl

Deel dit bericht via:

Vorig bericht
Staatsecretaris Blokhuis lanceert nieuw landelijk meldpunt Zorgwekkend gedrag
Volgend bericht
Nieuwsupdate Zorgtafel Flevoland november
Menu